Wandeling

Klik op één van de lussen om verder te gaan

Herinneringen opdiepen is na heel lange tijd weer thuiskomen
(Lut Ureel)

Naar aanleiding van 150 jaar Sente startten we met een werkgroep om dit feestjaar de nodige luister bij te zetten. Als snel werd duidelijk dat we op twee fronten wilden inzetten namelijk enerzijds het kermisweekend van 2020 en anderzijds het ontwikkelen van een wandelparcours waarop beelden van vroeger konden worden opgeroepen. Op die manier gingen we met de werkgroep wandeling aan de slag. Foto’s verzamelen, nieuwe foto’s nemen, wandelingen uitstippelen, contacten leggen met de drie gemeentebesturen, een website ontwikkelen, interviews afnemen, tekeningen schilderen, de foto’s op de juiste locatie brengen met de juiste QR-code, filmpjes bekijken, een evenement op poten zetten om dit ‘in te wandelen’…. We waren er bijna klaar voor in 2020 toen Corona ons overviel en heel het feestjaar in het water viel.

In het najaar van 2020 hebben we de draad terug opgenomen en verder gewerkt en het resultaat is er. Op het St. Katrienplein staat een bord waarop de drie wandelingen worden weergegeven. In de brievenbussen eronder vind je de drie wandelingen terug met de juiste QR-code. In de vierde brievenbus vind je een formulier voor de fotozoektocht. Dit is een blijvend iets voor Sente. We hebben nog wat plannen met de website, er kunnen foto’s bij geplaatst worden op de diverse locaties en we hopen dat dit initiatief op die manier een blijvend aandenken kan zijn aan 150 jaar Sente. We danken alle mensen die foto’s bezorgden uit archief of persoonlijke collecties.

PlaSent@ dankt uitdrukkelijk iedereen van de werkgroep die hier vanuit zijn of haar talent een steentje heeft toe bij gedragen. Dit mooie initiatief is er alleen gekomen door de niet aflatende inzet van Free Vandewiele, Daisy Decoopman, Arne Gevaert, Piet Dewilde, Filip Vanwildemeersch, Claudine Derez, Katelijn Vanpoucke en Ann Gevaert.